Food: Pasta met boerenkool

Pasta met boerenkool

De winter staat weer voor de deur! En dat betekent voor veel mensen snert, hutspot en boerenkool! Zin in boerenkool maar niet met aardappels? Probeer dan eens deze heerlijke pasta met boerenkool, snel klaar en overheerlijk! Het recept staat op de site van Jamie Magazine, ik heb het een beetje aangepast dus mijn recept vind je hieronder!

Benodigdheden

– 400 Gr verse boerenkool
– 300 Gr volkoren pasta
– 1 ui (als je een rode neemt krijg je een mooie kleur in de schotel)
– 1 teen knoflook
– Pakje rijst-kookroom (crème fraîche kan ook)
– Geraspte kaas
– Mespunt chilipoeder
– 2 el oregano

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, ik heb ongeveer 8 minuten aangehouden om de pasta al dente te krijgen. Giet af en voeg een scheutje olijfolie toe. Houd 2 soeplepels kookvocht apart. Doe de pasta in een ovenschaal.

Verhit wat olie in een diepe hapjespan en voeg de knoflook en ui toe. Bak tot de ui glazig is. Doe de oregano en het chilipoeder erbij, roer goed door. Voeg nu de boerenkool toe, doe dit in delen zodat het kan slinken. Bak dit 2 minuten mee. Roer de crème fraîche erdoor en voeg het kookvocht van de pasta toe.

Schep het mengel in de ovenschaal en meng door de pasta. Rasp kaas boven de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven, het folie kun je er afhalen na 15 minuten.

Pasta met boerenkool

Eet smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 + 16 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X