Youtube lessen

Wanneer ik ermee begon kan ik me niet meer herinneren, maar sinds jaar en dag train ik thuis. Mijn eigen yoga practice ken ik inmiddels uit mijn hoofd en kan ik zonder les doorlopen, maar er zijn altijd ‘problem area’s’  die ik graag wat extra train. Omdat ik niet altijd weet wat ik op zo’n moment kan doen en in welke volgorde, doe ik graag lessen mee via YouTube. Het zal je verbazen hoe verscheiden het aanbod is en met welk gemak je thuis yoga kunt beoefenen! Het enige lastige kan zijn dat je in een rare hoek moet staan om je tablet/telefoon/laptop te kunnen zien, maar dat nemen we voor lief! Hieronder een paar van mijn favoriete kanalen.

1. Kino – Kino Yoga

Wie mij kent weet dat ik Kino heel inspirerend vind. Ze is Ashtangi en geweldig goede yogi. Haar video’s zijn duidelijk en haar tutorials vind ik altijd zeer behulpzaam als ik niet zeker weet of ik een pose helemaal goed te pakken heb. (Lees bijvoorbeeld mijn post over Chaturanga.) Omdat ze vaak precies vertelt welke spieren je moet aanspannen en moet gebruiken, weet je direct of je het goed doet of niet. Daarnaast vind ik Kino heel leuk dus ik ben ook nog eens onwijs bevooroordeeld.

2. Lesley fightmaster – Fightmaster Yoga

Mijn eerste online les was de beginnersles Ashtanga yoga van Fightmaster Yoga. Deze les is 1 van de eerdere die Lesley Fightmaster heeft gemaakt en over de tijd heeft ze zich ontwikkeld tot ware online yoga school. Ik kijk graag of ze een les heeft die zich speciaal richt op bepaalde probleempunten die ik wil aanpakken. Op dit moment probeer ik in lotus te komen zonder mijn enkels of knieën te beschadigen en daarom doe ik tussen mijn eigen practice door vaak een video van haar mee die hip openers behandelt. (Lees hier mijn post over Padmasana!)

3. Adriene – Yoga with Adriene

Adriene is ook al zo leuk. Haar energie vind ik fijn in haar lessen en ik vind dat ze vaak hele goede tips geeft tijdens het lesgeven. Ze heeft verschillende lessen die je op elk moment kunt meedoen (ze heeft bijvoorbeeld een bedtime yoga video!) Adriene richt zich op wat goed voelt en op asana’s die voor jou goed zijn om te doen. Ik zoek graag en les van haar uit als ik mijn eigen practice even wil doen en zin heb in iets anders.

Wil je thuis gaan oefenen? Zorg dan wel dat je hiernaast professionele begeleiding hebt, op die manier kun je poses bespreken en kun je eventuele pijntjes bij poses doornemen. Zo zorg je ervoor dat je niet geblesseerd raakt tijdens je favoriete class!

Oefen jij veel thuis? Heb je nog tips voor leuke kanalen op YouTube? Laat het me weten!

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
3 + 15 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X