Things I love: Extra dikke yogamat Love Generation

Yogamat love generation

Voordat ik weer echt kennismaakte met yoga, deed ik mee aan de bodybalance lessen op de sportschool. Dat werd gedaan op blote voeten en op een matje. Daarom sportte ik gewoon op de matjes die er lagen. Het bleken matjes van Love Generation te zijn.

Deze matten zijn plakkerig (belangrijk) en ik vind de textuur ervan heel fijn.

Maar elke keer als ik mijn knie op de grond legde na een Lunge of als we comfortabel moesten zitten in halve Lotus (padmasana) voelde ik de grond door mijn mat heen en begonnen mijn gewrichten op die punten echt pijn te doen. Ik was niet lenig genoeg om dit te kunnen doen zonder pijn! Misschien moest ik op zoek naar een dikkere mat. Na wat onderzoek bleek dat de mat van de sportschool 4mm dik is. En wat het goede nieuws is?

Love Generation maakt ook matten van 6mm dik!

Ik heb er een jaar geleden 1 besteld en ik ben nog steeds heel erg tevreden. Dit is nou echt een thing I love. Mijn mooie dikke yogamat, ik kan niet meer zonder! De dikte is perfect voor wie de grond steeds onder zijn mat voelt en voor wie de standaard matten gewoonweg te dun vindt. Het is een vrij plakkerige mat, dat is perfect, maar ik moet wel toegeven dat ik zelf nog wel eens wegglijd. Of dat komt door slijtage wegens veelvuldig gebruik of doordat ik gladde handen heb weet ik niet. De print blijft lang mooi trouwens, na een jaar kun je aan het begin en einde van mijn mat wel duidelijk zien waar ik altijd sta, maar ook daar is de print van de Lotus nog altijd goed zichtbaar.

Heerlijke beginnersmat die lekker dik is, perfect!

Heb jij een favoriete mat? Of heb je het idee dat het niet uitmaakt waar je op traint?

Update: Deze mat is niet meer te koop! Dus op zoek naar een nieuwe mat! Misschien vind je deze van Liforme of deze Ohmat fijn!

Bewaren

Facebooktwitterpinterest

Positive Me. Over yoga, goodfood, mind en body!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 × 8 =


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X